EPIDEMIJA COVID-19

Spoštovani starši,

ta stran je namenjena informiranju v zvezi z ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa in aktualnim informacijam glede delovanja vrtca.

Priporočeni ukrepi za zmanjševanje širjenja SARS-CoV-2 so objavljeni na spletni strani NIJZ, najpomembnejši pa so:

  • v vrtec smejo le zdravi otroci in odrasli
  • prevzem/oddaja otrok poteka na vhodu v vrtec oz. šolo,
  • otroci posameznih oddelkov ostajajo s svojimi vzgojitelji v matičnih igralnicah.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, NIJZ ter Zavod RS za šolstvo vodstvo vrtcev obveščajo o protokolih ravnanja, ki od vseh udeležencev zahtevajo nekatere spremembe v vedenju in odgovorno ter dosledno upoštevanje vseh dogovorov in novih navodil. Objavljali jih bomo na tej spletni strani, starše pa obveščali tudi preko elektronske pošte.

Posodobljena priporočila (13. 1. 2021) vrtcem in šolam o ravnanju v povezavi z boleznijo COVID-19 najdete tukaj.

V vrtec sodijo samo zdravi otroci in odrasli. Razširjeni strokovni kolegij pediatrov je v svojem dokumentu opredelil zdravstvene omejitve za otroke in dijake v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujemo vrnitev v vrtec. Starši naj se posvetujejo z izbranim osebnim zdravnikom – specialistom pediatrije oz. izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oz. družinske medicine. Starši tudi po vključitvi v vrtec pozorno spremljajte zdravstveno stanje in počutje otroka in nas o morebitnih spremembah sproti obveščajte.

Za vse dodatne informacije smo na voljo na kontaktnih številkah in e-naslovih.

Sklep RSK za pediatrijo (opredelitev zdravstvenih stanj)

Obvestilo za starše – pravila