Sodelovanje vrtca in šole: druženje otrok iz vrtca in 2. razreda

Vrtec pri OŠ Globoko je tesno povezan z OŠ Globoko, ne samo prostorsko, temveč tudi v želji po sodelovanju med otroki in odraslimi ter skupnem učenju drug od drugega. Tokrat smo vrtec in šolo povezali na tak način, da smo najprej Sončki obiskali 2. razred oddelka podaljšanega bivanja, nato pa so nam učenci obisk vrnili in prišli na druženje še k nam.

Učenci in učiteljica OPB, Melita Ogorevc, so se dobro pripravili na obisk vrtičkarjev. Obiskali so knjižnico, načrtovali dejavnosti, izdelali rekvizite … Učiteljica Melita je po uvodnem pozdravu in medsebojni predstavitvi vseh udeležencev najprej prebrala zgodbico, nato so v paru medsebojno sodelovali učenec in otrok iz vrtca. Učenec je narisal risbo, vrtičkar pa je risbi dodal barve (ali pa sta nalogo opravljala kar oba).  Nastali so čudoviti izdelki, ostala pa nepozabna izkušnja in želja po ponovnem srečanju.

Sledil je obisk učencev v vrtcu. Sončki so načrtovali in se pripravljali na ta pomemben obisk in na koncu izbrali slikanico Meg in Mog ter jo povezali z gibalno dejavnostjo. Pripravili so postaje, na katerih so v gibalne naloge vključili elemente iz pravljice.

Na obeh druženjih se je aktivno pridružila tudi v. d. ravnateljice Zdenka Bregar Umek.

Vsi smo se strinjali, da smo se imeli obakrat tako lepo, da bomo z druženjem še nadaljevali ;).